Ostří keramického nože je vyrobeno z keramického materiálu zvaného oxid zirkoničitý Tato sloučenina vyniká vysokou pevností a odolností Ergonomická rukojeť z TPR s protiskluzovou úpravou Nůž je velmi odolný proti skvrnám a snadno se čistí Čepel do sebe nepropustí žádnou z kyselin obsažených v potravinách Vitamíny se díky keramické čepeli z potravin neztrácejí Maso, zelenina či ovoce se nelepí na nůž Nůž má nízkou hmotnost a vyvážené těžiště, snadno se s ním manipuluje při práciTechnické parametry:
délka čepele: 7,7 cm
šířka ostří: 1,8 cm
délka rukojeti: 10,9 cm
barva: bílé ostří / černá rukojeť Keramické nože jsou tvrdší než kovové, proto nepotřebují každodenní přebrušování ocílkou jako ocelové Daní za vysokou tvrdost je jejich křehkost, proto se nedoporučuje sekat s nimi napřkosti, lámat nůž při krájení či vyvarovat se pádu nože na zem